Dulceata din flori de salcam

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 14 Mai 2020 | 2219 vizualizari

 

De data asta nu am mai ratat florile de salcam, mereu ziceam anul asta fac si eu dulceata din flori de salcam si mereu ratam sezonul, noroc cu pandemia asta si cu autoexilul ''la mosie''.... 

 

INGREDIENTE

  • 500 g flori de salcam
  • 1 litru apa
  • 1 kg zahar
  • 1 lamaie potrivita ca marime
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata din flori de salcam:

Mi-am luat frumos cosuletul, o grebla, niste manusi si am plecat prin jungla gradinii, la cules de flori de salcam. Manusile sa nu ma intep, grebla sa pot sa trag crengile la nivelul meu, sa pot culege cu usurinta florile, iar cosuletul sa-l umplu cu minunatele flori mirositoare. Vorba lui Tudor Gheorghe '' Au inebunit salcamii, de atata primavara....."

Dupa ce am cules florile le-am curatat , tinand  de un capat  si tragand usor pana pica florile. Le-am cantarit, apoi le-am spalat in 2-3 ape si le-am pus sa se scurga intr-o strecuratoare. Apa ,zaharul si lamaia taiata in 4 le-am pus la fiert la foc potrivit, dupa ce a inceput sa clocoteasca am redus focul la minim.Am lasat sa fiarba pana ce siropul a inceput sa se lege, apoi am adaugat florile scurse de apa, am lasat sa fiarba pana ce florile isi schimba culoarea si dulceata este legata. Nu trebuiesc fierte mult florile, ele trebuie sa se pastreze pe cat posibil intregi, oricum ele sunt comestibile, se mananca si asa crude. Dupa ce dulceata este legata suficient se toarna in borcanele bine spalate si sterilizate ( eu le spal bine si apoi incing cuptorul, sting focul si bag borcanele in cuptor sa se usuce ). Se capacesc  bine, capacele sa fie noi  de preferat sau bine spalate si sterilizate. Apoi se acopera cu o patura si se lasa la racit pana adoua zi, cand se depoziteaza in camara. Era sa uit, lamaia se poate lasa in dulceata dupa ce se taie marunt sau se scoate, eu am scos-o din cratita inainte sa pun dulceata in borcane. Cam asta este tot, sper ca n-am uitat nimic. O dulceata parfumata, aromata, care te innebuneste. 

''Au înnebunit salcâmii

De atâta primăvară, Umblă despuiați prin ceruri Cu tot sufletu-n afară.   Și l-au scos de dimineață Alb și încărcat de rouă Cu miresme tari de ceruri Smulse dintr-o taină nouă.   Au înnebunit salcâmii Și cu boala lor odată S-a-ntâmplat ceva îmi pare Și cu lumea asta toată.   Păsările aiurite Își scot sufletul din ele Pribegind de doruri multe, Călătoare printre stele.   S-a-mbătat pădurea verde Nu mai e așa de calmă, Ține luna lunguiață Ca pe-o inimă în palmă.   Nu-mi vezi sufletul cum iese În haotice cuvinte, Au înnebunit salcâmii Și tu vrei să fiu cuminte?''

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din flori de salcam" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

mirela0911 1

17.05.2020, 21:16

Nu am gustat, nu stiu ce gust are! Doar imi imaginez!

dantes 1

18.05.2020, 11:22

Buna!

Panacris 1

25.05.2021, 13:41

Hai că anul acesta, 2021, am reusit să culegem flori de salcâmi și soc!!! Am trecut la treabă!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:37

Salată de ouă cu avocado și iaurt - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:36

Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:17

Mușuroi de cârtiță

pe 26.04 la 23:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de cirese negre